Golfové Slovensko v Ľubľane

21. októbra 2018

Najväčší svetový golfový cestovateľský veľtrh IGTM 2018 hostila tohto metropola Slovinska – Ľubľana. Svoju premiéru tam malo aj golfové Slovensko.

International Golf Travel Market (IGTM) je najväčším svetovým b2b (bussines to bussines) podujatím golfových dodávateľov, kupujúcich i médií. Toto štvordňové podujatie bolo v ľubľanskom Výstavno-kongresovom centre 15. – 18. októbra 2018  a jeho 21. ročník bol kľúčovou platformou pre optimisticky sa rozvíjajúci golfový trh.

Zástupcovia slovenského golfu na IGTM.

Svoju expozíciu tam malo prvý krát v histórii tohto podujatia aj Ministerstvo dopravy a výstavy SR. A ukázalo sa, že mimoriadne úspešnú. Golfové Slovensko reprezentovali nielen pracovníci ministerstva na čele s hlavným štátnym radcom z odboru destinačného manažmentu Františkom Morongom, ale člen predsedníctva Slovenskej golfovej asociácie SKGA a zároveň spolumajiteľ Green rezortu Hrubá Borša Martin Munka, zástupkyne Golfového rezortu Black Stork Veľká Lomnica Sylvia Hrušková a Danka Velecká i šéfredaktorka www.golfandtravel.sk Jana Janků.

IGTM je exkluzívnou príležitosťou na networking, spoznávanie ľudí z golfu i trendov v tomto odvetví. Zúčastňujú sa ho majitelia i manažéri golfových ihrísk či rezortov a klubov, golf tam reprezentujú národné turistické agentúry, svoje služby predstavujú  rôzne firmy, ktoré sú súčasťou golfového biznisu (letecké spoločnosti, hotely, booking firmy, požičovne golfových setov, vydavatelia golfových médií a pod.)

Ľubľanské výstavisko.

Množstvo návštev i rokovaní v slovenskom stánku malo za cieľ podporiť naše golfové rezorty i služby, ktoré ponúkajú, pomohli nadviazať nové obchodné partnerstvá a prispeli k zvýrazneniu Slovenska na svetovej golfovo-cestovateľskej mape.

Slovensko sa reprezentáciou v Ľubľani, ale i vďaka novej brožúre Golf na Slovensku v slovenskom i anglickom jazyku, vymanieva  pozície zatiaľ málo objavenej golfovej destinácie. Potvrdil to pri svojej návšteve aj generálny riaditeľ Medzinárodnej asociácie golfových touroperátorov IAGTO Carlton Carugati, organizácie ktorá stojí za organizovaním toho veľtrhu.

Autor: Jana Janků | 21. októbra 2018