Zapoja sa do Women´s Golf Day aj slovenské kluby?

20. februára 2019

Štatistiky  hovoria, že celosvetovo hrá golf viac mužov ako žien. Pritom nie je na to dôvod. Ihriská sú tu tak pre ženy ako aj mužov i celé rodiny. Podporiť ženský golf sa už štvrtý rok usiluje podujatie Women’s Golf Day (WGD). Môžu sa do neho zapojiť aj slovenské kluby. Do konca februára sa dá registrovať zdarma.

Tohtoročný celosvetový Women’s Golf Day (WGD), teda Deň ženského golfu,  je naplánovaný na utorok 4. júna 2019. Už teraz je do neho prihlásených 47 krajín a pochopiteľne môže sa pridať aj Slovensko. Registrácia zdarma je však možná iba do konca februára 2019. Ak teda máte záujem, urobte si v klube či na ihrisku čas a zaregistrujte sa.

Oficiálne registrovať sa dá na: https://womensgolfday.com/register

Okrem šance zviditeľniť svoju aktivitu a získate k registrácii ďalšie benefity:

  • Umiestnenie na interaktívnej mape oficiálnej stránky WGD na minimálne 12 mesiacov
  • Unikátnu stránku vášho profilu na stránkach WGD, v ktorom si môžete spravovať svoje informácie o klubu a ihrisku
  • Nástroje pre digitálny marketing vrátane sociálnych médií, plagátov, grafiky a ďalších materiálov, ktoré obdržíte hneď po zaregistrovaní
  • A ďalšie výhody vrátane zľavneného tovaru Women’s Golf Day.

Aký formát má mať  Women’s Golf Day?

Women’s Golf Day v jednotlivých kluboch či na ihriskách by mal nasledovný formát:

  • Daný klub či ihrisko musí zabezpečiť dve hodiny aktivít súvisiacich s golfom (golfové lekcie) a dvoch spoločenských hodín
  • Golfovými aktivitami môže byť turnaj na 9- jamiek, lekcie, čipovanie, patovanie, predvádzanie golfového výstroja
  • Súčasťou spoločenskej akcie by mal byť občerstvenie v klubovom bare či reštaurácii, informačné rozhovory, zľavy v pro shope a pod.
  • Môže ísť o bezplatné alebo platené podujatie, vyzbierané poplatky zostávajú klubu či ihrisku
  • Klub či ihrisko by musí na podujatí propagovať aktivity na podporu Nadácie na výskum rakoviny prsníka.

Čo je Women’s Golf Day?

Pridať sa môžu mamičky aj s dcérami.

Podujatie Women’s Golf Day vymyslela Američanka  Elisa Gaudet, ktorá predtým pracovala pre americkú PGA a je aj autorkou série kníh Two Good Rounds (Dve dobré kolá) – rozhovorov so známymi golfistami. V rámci WGD si dala za cieľ dať dokopy golfistky každého veku v jeden deň na rôznych miestach zemegule a dokázať, že každý odpal, úder či pat môže byť zábavou, ak sa to udeje v príjemnej spoločnosti a príjemnom prostredí. WGD je aj súčasťou siete okolo celosvetovej podpory Nadácie na výskum rakoviny prsníka (Breast Cancer Research Foundation). E. Gaudet tiež zdôrazňuje významnú ekonomickú stránku žien v golfe. Štatistiky totiž prezrádzajú, že  nakupujú až  85 % golfových produktov a keďže vo väčšine rodín významne rozhodujú o finančnej stránke ich chodu, sú tiež zvyčajne ,,plánovačkami” golfových dovoleniek.

 

 

 

Autor: Jana Janků | 20. februára 2019

Komentáre

  1. Dobrá informácia pre ženský golf ďakujeme za uvernenie

  2. Tak zaregistrujte aj Lozorno ️‍♀️️‍♀️️‍♀️

  3. Krásne podujatie na spojenie ženskej sily, tak dúfam, že nám to vyjde ženy a dievčatá, teším sa na našu silnú energiu, len trošku nechápem, prečo je na plagáte 5.06. a v článku sa píše o utorku 4.06.2019, ďakujem za vysvetlenie a pozdravujem.