V sezóne 2019 SKGA pripravila niekoľko noviniek, ktoré sa týkajú známych formátov turnajov SKGA.

V Túre olympijských nádejí sa zmena týka dlhodobej súťaže. Mladí hráči si môžu vytvoriť vlastné trojčlenné tímy, bez ohľadu na klubovú príslušnosť. Viac sa o tom dozviete v týchto propozíciách:

http://red.skga.sk/fls//Documents/8122876_TON%202019%20propozicie.pdf

Podujatia Mid Am Senior Tour sa na serveri SKGA v tomto roku rozdelili na tri samostatné turnaje, ktoré prebehnú vždy na rovnakom mieste a v rovnakom čase.

Mid Am Tour 2019 je určená pre hráčov od 30 rokov, s max. limitom HCP 18,4 pre mužov a 26,4 pre ženy. V tomto turnaji môžu nastúpiť hráči aj nad 50 rokov veku, ak si chcú zmerať sily s mladšími hráčmi. Kategórie budú mať otvorenú aj dlhodobú súťaž, ktorá bude vyhlásená na poslednom podujatí tejto série v tomto roku.

Senior Tour 2019 je určená pre hráčov od 50 rokov, s max. limitom HCP 18,4 pre mužov a 26,4 pre ženy. Pre hráčov nad 65 rokov je v tomto turnaji otvorená kategória Masters Mix, kde súťažia hráči tejto vekovej kategórie spoločne, muži, aj ženy. Odpaliská žlté a červené. Ak sa hráč vo veku 65+ rozhodne nastúpiť mimo kategórie Masters Mix a hrať s hráčmi 50+, bude mu to umožnené za rovnakých podmienok, aké platia pre danú kategóriu a z bielych, alebo modrých odpalísk. Kategórie budú mať otvorenú aj dlhodobú súťaž, ktorá bude vyhlásená na poslednom podujatí tejto série v tomto roku.

Prípravka – Senior Tour 2019 je turnaj určený hráčom od 30 rokov, s max. limitom HCP 36. V tomto turnaji môžu súťažiť hráči, ktorí nespĺňajú HCP, alebo vekové limity pre účasť vo vyššie spomenutých turnajoch. Môžu si ich ale pokojne vybrať aj hráči, ktorí majú chuť zahrať si turnaj v podmienkach ihriska nastavených na podujatie národnej asociácie, ale nemajú potrebu, či záujem hrať na rany a z dlhých odpalísk. Prípravka sa totiž rovnako hrá dva dni, ale v zmiešanej kategórii M/Ž, odpaliská žlté a červené, systém hry STBF s vyrovnaním (netto). Aj tento turnaj bude mať otvorenú aj dlhodobú súťaž, ktorá bude vyhlásená na poslednom podujatí tejto série v tomto roku.

 

Podrobnosti o týchto turnajoch nájdete v týchto spoločných propozíciách pre všetky tri súťaže:

http://red.skga.sk/fls//Documents/Mid%20Am%20Senior%20Tour%202019.pdf