Blackstorčania bodovali na svetovom SKI&GOLF na i pod Kaprunom

15. mája 2019

Na tohtoročných Svetových majstrovstvách SKI&GOLF World Championship, ktoré už tradične boli v rakúskom  Zell am See – Kaprun, reprezentoval Slovensko iba tím z Black Storku, zostavený z víťazov slovenských majstrovstiev. Jeho členovia bodovali aj v Rakúsku.

Tonka Zacharovská a Nemec Alois Vogl so zlatými medailami za víťazstvo vo svojej kategórii v obrovskom slalome.

Na štart  obrovského slalomu na ľadovci na Kaprune sa  postavilo 188 pretekárov, z toho však 28 preteky nedokončilo. Potom sa už hrali dve kolá golfu na krásnom ihrisku pri jazere Zell am Zee.

Tím, ktorý reprezentoval rezort Black Stork i Slovensko.

Zo slovenského tímu sa najlepšie darilo Tonke Zacharovskej, ktorá zvíťazila v slalome v kategórii Junior/Women  a celkovom hodnotení bola 24. (321 bodov: 176; 73, 72=321,04)
Matúš Maďar skončil v slalome  na šiestom miesto v kategórii Main Men  a v celkom poradí bol 18-ty (171,48; 76,71=318,48). Roman Staník bol  v slalome deviaty v kategórii Age Men  (27.v celkovom poradí –148; 88,91=327,08).

Roman Staník na trati obrovského slalomu na Kaprune.

Tonka Zacharovská to vie na lyžiach i s golfovými palicami.

Tím ešte tvorili Przemek Novak, a Tomáš Milata. V tímovej súťaži skončili Slováci spomedzi 35 družstiev na siedmom mieste  a na štvrtom mieste spomedzi amatérskych (minulý rok boli prví).
Súťažilo sa aj v kategórii Mix páry. Zlato sa tam za víťazstvo ušlo Slovenke Tonke Zacharovskej, ktorá súťažila spolu so Švajčiarom Fabianom Golom  (bol druhý  v lyžovaní) .

Keď zoberieme samostatne obe disciplíny, tak v slalome bol z tímu Black Stork najlepší Roman Staník -11. miesto. V golfe sa zase najlepšie darilo Tonke Zacharovskej – 3. miesto a Matúšovi Maďarovi  – 4. miesto. A treba dodať, že pred nimi sú iba dvaja PRO hráči.

 

Autor: Jana Janků | 15. mája 2019