Na Slovak Championship Open sa očakáva zaujímavý súboj

06. augusta 2019

Tretí ročník turnaja Slovak Championship Open bude 9. a 10. septembra v Penati Golf Resorte. Po roku sa bude hrať opäť ihrisko Legend Course by Nicklaus Desing. Samozrejme aj s najdlhšou jamkou 716 metrov a parom 6.

Medzi štartujúcimi bude aj v súčasnosti 76. hráč sveta a slovenský reprezentant Rory Sabbatini. Bude hrať hlavné dve kolá a predpoklad, že je kandidátom na víťaza, asi nik nespochybní. Lenže v kuloároch medzi profesionálmi sa chystá zaujímavá športová stávka: kto porazí Roryho?

Rory bude mať určite zaujímavú konkurenciu, nakoľko bude hrať prvý súťažný turnaj na Slovensku. Keďže chce pomôcť golfu na Slovensku, bude jeho podpora tohto podujatia významná pre všetkých súťažiacich, najmä amatérov, ktorí budú mať divokú kartu.

Najbližší turnaj pre amatérov je Slovak Junior Amateur Championship, ktorý sa bude hrať v Sedíne 14. – 16. augusta 2019. Tam sa bude dať získať tzv. Wild card, teda divoká karta. Na Majstrovstvách LGK vo Veľkej Lomnici si pôvodne vybojoval divokú kartu maďarský hráč  Oliver . Ten ale v Senici nenastúpi kvôli povinnostiam v USA. Divokú kartu prenechal majstrovi LGK Matúšovi Maďarovi ako druhému v poradí, čo  vedenie turnaja akceptovalo.

Na Slovak Championship open 2019 sa môžu prihlásiť tak slovenskí ako aj zahraniční profesionáli. Budú bojovať o prize money pre víťaza 2 000 €. Celková dotácia do 20. miesta predstavuje 10 000 € .

Foto: Jana Rajcová

Autor: skga.sk | 06. augusta 2019