Dobrá správa pre slovenský golf

13. septembra 2019

Ako zasiali, tak žnú… či ako by sme mohli túto skutočnosť nazvať ?

Kto sleduje dianie v GK Agama v Koši, tak vie, že sa tam nevenujú len zdravým golfistom, ale aj ľuďom s telesným postihnutím. Založili tam Slovenskú golfovú asociáciu hendikepovaných a vďaka prezidentovi SKGAH Peťovi Lenčešovi sa podarilo zakúpiť Paragolfer. Jedna vec je mať myšlienku, potom pre ňu nadchnúť niekoho, zohnať prostriedky a v neposlednom mieste nájsť ľudí, budúcich golfistov.

Toto všetko v GC Agama skĺbili a predstavujeme vám prvých slovenských hendikepovaných golfistov, ktorí  v septembri úspešne  absolvovali golfový kurz a získali Zelenú kartu: Peter Zaťko a Adrián Ďurček. Aďo má navyše cukrársku výrobu, a tak na akcii Rock for friends  si mohli Agamáci pochutiť na jeho skvelých výrobkoch. Peťo Zaťko je zase známe meno čo sa týka športovcov s telesným postihnutím, nakoľko reprezentoval Slovensko na zimnej paralympiáde v Pjongčangu v curlingu na vozíku.

Chalanom to veľmi ide, a hlavne ich to baví. Ale vôbec to nebolo jednoduché, veď golf zo začiatku nejde ani nám ,zdravým, a to berieme mnoho vecí ako samozrejmosť… Klobúk dole. Veríme, že sa stanú vzorom pre mnohých ľudí, lebo keď sa chce, tak sa dá… A vďaka aj za krásny pocit, ktorý vďaka vám máme možnosť precítiť, a to, že naša práca dáva zmysel.

 

 

Autor: Jana Janků | 13. septembra 2019