Po taktovkou Mareka Sasáka

15. októbra 2019

Všetci, ktorí hráme golf, vieme, že je to šport aj o priateľstvách. Preto je o víkend organizovaný už šesť rokov Marekom Sasákom pravidelne mimoriadny záujem. Tentokrát nás pozval do Moravských Toplíc. Tieto slovinské kúpele totiž ponúkajú nielen zaujímavý golf, ale aj unikátne kúpanie v termálnych vodách.

Moravské Toplice našu takmer 40-člennú skupinu privítali v uplynulý októbrový víkend krásnym slnečným počasím. A tak sme sa hneď po príchode pustili do hry. Na rozohratie zvolil organizátor Marek Sasák Invitational powed by Elesko spoločenský formát texas scramble. Najlepšie si v ňom počínali Peter Jedlička a partnerkou Klaudiou Rebrošovou.

Už vážna súťaž jednotlivcov nás čakala opäť za krásneho teplého slnečného počasie v sobotu. Vtedy sa najlepšie darilo v kategórii HCP 18,1-54 Ivane Mladej a v kategórii HCP 0-18 bol najlepší Miroslav Borák

Ihrisko Livada Moravské Toplice rovno pri luxusnom 5-hviezdičkovom hoteli Livada Prestige vyzerá na prvý pohľad jednoducho. Rovinaté, tiahnuce sa pomedzi lesíky. Golfistov však poriadne vyskúša. Jamky sú pomerne dlhé, pričom napríklad č. 9 je s takmer 600 metrami najdlhšou v Slovinsku a kým ju neprekonali Seničania, aj v Európe. Zahráte si aj popri tamojšej rarite, „čiernych jazierkach“, kde vyviera tamojšia liečivá minerálna voda. Práve kvôli nej chodia do Moravských Toplíc hostia zo široka ďaleka. Pramení z hĺbky vyše 1 1000 metrov o teplote 72 0C, takže pred napúšťaním do bazénov ju musia schladzovať. Je unikátna nielen v Európe, ale aj vo svete, lebo tak horúca a silná voda nepramení nikde. Týmto „čiernym zlatom“ sú napustené bazény (spolu ich tam majú 25 – vonkajšie i kryté) v kúpeľoch Terme 3000. Lekári odporúčajú kúpanie sa v nej najmä tým, čo majú problémy s pohybovým ústrojenstvom. Povzbudzuje tiež krvný a lymfatický obeh a výborná je v kombinácii so zábalom z tamojšieho liečivého blata.

 

Autor: Jana Janků | 15. októbra 2019