Úspešný Zimný festival jedla 2020
Ochutnať Slovensko sa oplatí! Pod týmto sloganom lákal aj tento rok Zimný festival jedla (ZFJ) gurmánov z celého Slovenska, aby prišli ochutnať špeciality do vybraných reštaurácií. Jedlá od TOP šéfkuchárov v tých najlepších reštauráciách na Slovensku mohli návštevníci ochutnať za zvýhodnené ceny od 14. januára do 23. februára 2020. Mali dokonca možnosť vo vybraných reštauráciách, ocenených Zlatou vidličkou, zakúpiť až štvorchodové menu.
Počet návštevníkov bol tohto roku mierne vyšší ako vlani. Úspešná bola aj minuloročná novinka: víkend venovaný vínu alebo champagne. Celkovo sa uskutočnili štyri vo vybraných 13 reštauráciách po celom Slovensku. Niektoré reštaurácie práve cez tieto víkendy dosahovali nárast rezervácii až o 60 %. Úspešné boli aj sprievodné akcie festivalu, ku ktorým patrila otváracia večera festivalu v reštaurácii Slávia v Košiciach – jediná Zlatou vidličkou ocenená reštaurácia na východe Slovenska a Naša novinka: Jolly Jocker v podaní 3-chodového barového menu Mirror bare hotela Carlton a ich ikonických miešaných nápojov.
„Prioritou festivalu zostáva aj naďalej rozvoj gastroturistiky a prezentácia najlepších reštaurácií a šéfkuchárov z celého Slovenska, edukácia návštevníkov o slovenských tradíciách a podpora regionálnych producentov potravín,” informoval Radoslav Nackin, riaditeľ ZFJ.
A ktoré reštaurácie boli najnavštevovanejšie tohto roku?
Bratislavský kraj
- Albrecht,Bratislava
- Leberfinger, Bratislava
- Fou Zoo, Bratislava
- Mlyn 108, Modra
- Savoy, Hotel Carlton, Bratislava
- UFO, Bratislava
- Zylinder, Bratislava
Žilinský a Trenčiansky kraj
- Afrodita, Chateau Čereňany
- Chateau Gbeľany
Trnavský kraj
- Villa Rosa, Dunajská Streda
- Reštaurácia Áčko, Šurany
Košický kraj
- Reštaurácia Slávia , Košice
- VillaRegia, Košice