Spomienka na Katylu

24. apríla 2020

Kamarátka, nadšená golfistka, Katka Halagovcová, priateľmi nazývaná Katyla, by bola 12. júna 2023 oslávila svoje 61. narodeniny. Nestihla. Koncom minulého roka od nás navždy odišla. Jej rodina i priatelia však nezabúdajú a na jej počesť zorganizovali memoriál.

Jeho miestom bol – ako inak – golfový areál Alpinka, kde s týmto športom začínala a bola jeho dlhoročnou členkou. Pri golfe s priateľmi i dcérou a synom deťmi, ktoré tiež pre tento šport nadchla, tam strávila množstvo iste krásnych chvíľ. A nesporne aj inšpiratívnych najmä pre jej literárny talent. O golfových zážitkoch totiž pred rokmi napísala knižku Jamka a kyvadlo.

Hlavnými organizátorkami júnového Memoriálu Katky Halagovcovej boli jej priateľky Anka Juhasová a Janka Selecká. Peknými slovami spomienok, ale aj materiálne naň prispel aj prezident klubu Alpinka Miškov i ďalší členovia klubu i členovia rodiny. Počasie sa vydarilo a aj keď občas spŕchlo, všetci prítomní to považovali za Katkin pozdrav z nebíčka. Recesia jej bola totiž vždy blízka. Žiaľ, jej veselý smiech a dobrá nálada, o ktoré sa tak rada delila aj pri golfe s druhými, zostanú už len spomienkou.

Autor: Jana Janků | 24. apríla 2020