Keď športovci zisťovali, že aj golf je zaujímavý šport

25. júna 2020

Krajiny na britských ostrovoch Slovensko v golfe ťažko dostihne. Chýba stáročná história a možno aj povedomie, že kedysi išlo o hru pastierov a nie celebrít, ako to neúnavne prezentujú slovenské média. Čo teda urobiť pre propagáciu golfu? Podujatie pod gesciou SKGA, na ktorom sa v Borši stretli športovci z celého Slovenska, môže byť nádejnou cestou.

Prišla ich takmer dvadsiatka. Všetko sú to vrcholoví športovci ako napríklad atlétka Ivana Putalová, stolnotenisti Adam Brat a Eva Odorová, športová lezkyňa Vanda Michálková, futbalista Peter Čogley, vzpieračka Ivana Horná, volejbalistka Mária Kostelanská, tenisti Ján Krošlák či Andrej Martin, lukostrelkyňa Alexandra Longová, olympijská lezkyňa Vanda Michálková, bežkyňa Iveta Putalová, karatista Roman Volák, hádzanár Marián Žernovič, motocyklista, niekoľkonásobný účastník pretekov Ralley Dakar, Ivan Jakeš, hokejový reprezentant Miloš Bubela, motocyklista TT isle of man Laki Svoboda či bežec cez prekážky a bobista Marcel Lopuchovský, ktorý sa ako jediný zúčastnil letnej i zimnej olympiády….

Stretli sa športovci i skúsení golfisti.

Osobná skúsenosť na nezaplatenie

A

Bývalá golfová reprezentantka Zuzana Bieliková napravuje golfovému adeptovi držanie.

ž na pár výnimiek väčšina zo športovcov, ktorí prijali pozvanie na podujatie v Green rezorte Hrubá Borša, držala golfovú palicu v ruke prvýkrát v živote. Svedomite však pod taktovkou slovenských golfových reprezentantov či iných skúsených golfistov nacvičovali na tréningových plochách svoje prvé švihy, odpaly, čipy či paty. A to v silnom vetre, ktorý v ten deň fúkal, nebolo naozaj ľahké ani pre oveľa ostrieľanejších. A potom počas turnaja na deväť

Prvé zoznamovanie sa s golfom.

jamkovej akadémii sa už snažili úspešne či menej vydarene atakovať v spoločných flajtoch s golfistami gríny a jamky. Občas nechýbalo ani veselé oslavovanie berdíka.

Ako chutí úspešný pat.

Viacerí z prítomných športovcov priznali, že ani netušili, aký je golf náročný šport, no určite nie menej zaujímavý, ako ten, pre ktorý sa rozhodli oni. Verme teda, že aj ich už aspoň trochu zasiahol golfový vírus a aj keď nie hneď teraz, aspoň v budúcnosti sa ku golfu vrátia a budú jeho milovníkmi i propagátormi. Taký Miloš Bubela, ktorý bol mimochodom pred pár rokmi spolu s rodičmi a sestrou  niekoľkonásobným víťazom rodinných pretekov Family Cup i členom slovenskej Športovej rodiny roka, je o tom presvedčený už teraz. Nielenže mu ako hokejistovi ide golfový švih oveľa lepšie ako iným, ale z pôsobenia v Severnej Amerike vie, že tam hokejisti vari všetkých klubov považujú golf za súčasť tréningu a hlavne výborný spôsob relaxu.

Najlepší boli odmenení.

Spokojní predstavitelia

Slovenská golfová asociácia v spolupráci s agentúrou Advantage (stará sa aj o propagáciu golfu na sociálnych sieťach) má za sebou nesporne vydarené

podujatie. Spokojní s jej priebehom boli aj prezident i generálny sekretár SKGA Tomáš Stoklasa a Kamil Balga. Napokon musíme prezradiť, že nechýbala ani celebrita – Milan Lasica. Ten síce tentokrát na ihrisko na rozdiel aj minulotýždňového fun turnaju texas scramble, nenastúpil, ale zato každému z účastníkov napísal do svojej knihy golfových fejtónov Frídrop Milana Lasicu osobné venovanie.

Autor: Jana Janků | 25. júna 2020