Mladí golfisti o Faldovu trofej

25. augusta 2020

Jedenástky ročník FALDO SERIES SLOVAKIA CHAMPIONSHIP sa uskutočnil 18.8. –20.8.2020 v golfovom rezorte Black Stork Veľká Lomnica s podporou R&A a European Tour. Počas troch dní 70 hráčov  bojovalo o postup na 24. ročník GRAND FINAL FALDO Series, ktorý bude v Al Ain v Spojených arabských emirátoch.

Víťazi všetkých kategórii

Na európske finále postupuje 5 víťazov jednotlivých kategórií:

Juniori do 21 rokov

BABIC Matej 71/71/69

Juniori do 18 r.

ZAVACZKI Balint 73/67/69

Juniori do 16 r.

BERGENDI René 73/77/70

Juniorky do 21 r.

ZACHAROVSKÁ Antónia 72/73/75

Juniorky do 16r.

ŠULÍKOVÁ Alexandra 80/76/74

Over All Winner, teda celkovým víťazom sa stal ZAVACZKI Balint.

V daždivých podmienkach

Víťazi okrem medailí a vecných cien  dostali aj podpísanú pozvánku na Grand final od Sir Nick Falda. Prvý a druhý deň turnaja sa niesol v znamení výraznejších zrážok, čo malo za následok kratší dobeh lôpt. No i napriek tomu kvalita hráčov sa prejavila a víťazi sa tešili zo skóre pod par. Hrali juniori od 11 rokov, pre mnohých to bola prvá skúsenosť s medzinárodným turnajom a pre niektorých aj prvá skúsenosť hry zo zadných odpalísk.

Hlavný víťaz je z Maďarska

Hlavný víťaz tohtoročného Faldo Series Slovakia je z Maďarska.

Zavaczki Balint z Maďarska, ktorý sa stal celkovým víťazom Faldo Series Slovakia 2020, začal hrať golf v troch rokoch. Jeho prvým učiteľom a trénerom bol otec. Cestujú spolu na turnaje dodnes. Balint je 5 násobný maďarský  juniorsky víťaz za sebou.  S minuloročnou výhrou pokoril doterajší  maďarský rekord. Prvú golfovú súťaž hral v siedmich rokoch a medzinárodnú v jedenástich.  Kedysi dávno prišiel na Black Stork a hral ihrisko počas rodinnej turistickej dovolenky v Tatrách. Potom, keď mal 14 rokov sa zúčastnil aj slovenského Faldo Series.  „Táto výhra je pre mňa špeciálna, pretože som mal viac účastí na Faldo Series, ale prvýkrát sa mi podarilo prekonať všetkých konkurentov a veziem si trofej domov,“ komentoval svoje víťazstvo

Informovala Michaela Štupáková, marketing manažérka Black Stork Veľká Lomnica.

 

Autor: Jana Janků | 25. augusta 2020