Ondřej Lieser víťazom Penati Slovak Open Championship 2020

15. septembra 2020

Vlani odchádzal český hráč Ondřej Lieser z Penati smutný. Slovenskému reprezentantovi Rorymu Sabbatinimu odolával do poslednej jamky a prehral s ním až v rozstrele.  Tento rok bol však tento najprestížnejší slovenský turnaj už v jeho réžii. Hlavnú trofej dvíhal nad hlavu najmä vďaka skvelému výkonu v druhý deň práve on.

Víťaz Penati Slovak Open Chamionship Ondrej Lieser (v strede) s hlavnými organizátormi Pavlom Bielikom (druhý zľava), Petrom Petrovičom (druhý sprava) a Radom Holečkom (vpravo).

Na turnaji Slovak Open Championship sa stretávajú hráči – členovia národných PGA a držitelia divokých kariet, ktoré im za víťazstvo na vybraných turnajoch udeľujú organizátori. Jeho štvrtý ročník sa za horúceho počasia hral 14.-15. septembra 2020 na ihrisku  Legend Course by Nicklaus Design . Po novom dostal do svojho názvu prídavok Penati – podľa jedného z hlavných sponzorov.

Niekoľko lákadiel

Rastúca účasť špičkových domácich i zahraničných hráčov dokazuje, že Slovak Open získava každým rokom na mene. Je to nesporne vďaka kvalitnej organizácii i dokonale pripravenom ihrisku, ale i rastúcim odmenám pre hráčov. Tohto roku sa hralo o celkové prize money 20-tisíc eur.

Kým vlani bol hlavnou hviezdou Rory Sabbatini hrajúci už druhý rok pod slovenskou vlajkou. Jeho účasť prilákala nevídané množstvo divákov. Tohto roku mal byť lákadlom najmä dvojnásobný víťaz European Tour Rakúšan Markus Brier. Všetko však bolo napokon inak. Rory neprišiel, lebo nádej hrať na jednom z najvýznamnejších svetových turnajov – US Open, sa napokon potvrdila. Markusovi sa zase nedarilo tak, ako si predstvoval.

Vedenie zvýšil

Spokojný víťaz pri obede.

Dvojdňový turnaj bol napokon v českej réžii. Ondřej Lieser viedol aj po prvom dni, a to – 2 oproti paru ihriska. Druhý deň svoj náskok ešte zvýšil, a to na – 8, keď zahral 68 rán. Za víťazstvo si okrem pohára a trofeje od známeho slovenského umeleckého sklára Achilleasa Sdoukosa odniesol aj výhru 10-tisíc eur. Ako s úsmevom prezradil na gríne 18. jamky pri slávnostnom odovzdávaní trofeje, k zlepšenému výsledku mu vraj pomohla manželkina esemeska, v ktorej stálo, že ak nevyhrá, čaká ho vymenená zámka na dverách bytu.

Druhé miesto pre Pavla Macha

Skvelé druhé miesto s výsledkom – 4 patrí talentovanému blonďatému slovenskému amatérskemu hráčovi. Je ním len 18-ročný Pavol Mach z Golfového klubu Alpinka Košice, ktorý potvrdil, že nie náhodou sa stal vlani Najlepším golfistom Slovenska.

Tretím na Penati Slovak Open Championship 2020 bol ďalší český hráč, amatér Filip Raza tiež s výsledkom -4.  Aj na ďalších štyroch miestach skončili českí hráči.

Turnaja sa zúčastnili aj hráči z USA, Luxemburska, Slovinska či Belgicka, čo tiež potvrdzuje rastúcu popularitu turnaja Penati Slovak Open Championship.

Foto: Penati Slovak Open Championship 2020 a Jana Janků

Autor: Jana Janků | 15. septembra 2020