Výťažok z charitatívneho turnaja na Red Oak deťom

13. mája 2019

Ihrisko Red Oak v Nitre-Lužiankach dozrieva zo dňa na deň do krásy. V sviatočný pamätný deň 8. mája 2019 poskytlo náruč novej bohumilej tradícii. Pod záštitou SKGA sa tam zišlo vyše 60 golfistiv, aby si zahrali  na úvodnom ročníku charitatívneho turnaja INTEGRÁCIA GOLF CUP 2019 a prispeli na zorganizovanie MDD pre deti z Nitry a okolia.

Dražilo sa aj vyrezávané srdce.

Hlavný organizátor Občianske združenie Integrácia má zaujímavú históriu. Vzniklo v roku 2008 v Prešove v úprimnej snahe pomôcť jednému dieťa. Z malého semienka integrácie vyrástol postupne projekt, vďaka ktorému sa dnes môžu spájať viaceré deti bez rozdielu a meniť svoj svet.

Pozdrav v podobe podpísaného dresu a sľúb účasti na budúcom ročníku poslal aj slovenský golfový reprezentant Rory Sabatini.

V roku 2016 upriamili pozornosť aj na ďalšiu citlivú skupinu našej spoločnosti – seniorov, lebo tí sú síce v každej kultúre nositeľmi hodnôt a tradícii, no v dnešnej spoločnosti sa na to často zabúda.

Víťazka ženskej kategórie turnaja Renáta Vinczeová.

Združenie Integrácia má v logu slniečko, lebo to by vraj malo svietiť na nás všetkých rovnako. A svietilo aj v to sviatočné ráno na Red Oak. Bolo síce chladno a hlavne veterno, ale golfisti sú zvyknutí hrať v akomkoľvek počasí. Medzi štartujúcimi bolo vidieť aj známe tváre slovenského športu a kultúry ako sú

Adela

Nechýbali rôzne známe tváre…

Vinczeová, Ján Kuric či Martin Nikodým, či hokejová rodina Hossovcov. Ďalší umelci ako Peter Cmorík či Sisa Sklovská vystúpili počas dňa v bohatom kultúrnom programe a tak prispeli k propagácii tohto podujatia.

Rodina Hossovcov s víťazom turnaja.

Turnaj napokon vyniesol na charitatívne účely cca 8-tisíc eur. Štartovným i dobrovoľnými darmi prispeli golfisti, sponzori a nemalú časť peniažkov priniesla aj dražba. Napríklad krásne vyrezávané drevené srdce, ktorého autorom je umelec na vozíčku Slavomír Dlubač s Banskej Belej, vydražil predstaviteľ firmy Respect za 3 200 €. Celkový výťažok z turnaja je určený pre deti z Nitry a okolia na zorganizovanie Medzinárodného dňa detí.

Prvou, teda historickou víťazkou charitatívneho turnaja INTEGRÁCIA GOLF CUP 2019 sa stala v kategórii žien Renáta Vinczeová a spomedzi mužov sa najlepšie darilo Matejovi Dobišovi.

Foto: Emma Brilla

Autor: Jana Janků | 13. mája 2019