Na špičkový golf do Bulharska pozýva CK Solvex

02. mája 2013

V Bulharsku bude 16.—19. mája 2013 prestížne golfové podujatie Volvo World Match Play Championship. Cestovná kancelária Solvex vás tam vie dopraviť, ale ponúka aj iné golfové pobyty na štyroch ihriskách na pobreží Čierneho mora.  Od začiatku júna aj chartrovými letmi z Bratislavy.

Volvo Worlds Match Play Champion sa bude hrať na ihrisku Tracian Cliffs. Toto ihrisko  je obklopené rozorvanými útesmi a tyrkysovým Čiernym morom, ktoré je vidno z každej jamky. Odborníci ho označujú za jedno z najkrajších na svete. Dizajnoval ho slávny Gary Player, ktorý tvrdí, že nikde na tejto planéte nenájdete podobné golfové ihrisko. Niektorí ho nazývajú aj európskym Pebble Beach.

Usporiadanie tohto turnaja je pre Bulharsko naozaj veľkou golfovou udalosťou. Táto krajina ho získala po tom, čo sa ho pre nedostatok financií vzdala španielska Andalúzia.

Tento elitný turnaj v roku 2013 oslavuje 50 rokov a stretne sa na ňom 24 golfových hráčov zo svetovej špičky. Na  Tracian Cliffs má ukázať svoje majstrovstvo taký hráč, ako je rydercupový hrdina Ian Poulter, víťaz Volvo World Match Play Championship z roku 2011 Craeme McDowell, šesťnásobný víťaz European tour Peter Hanson, či obhajca titulu z minulého roku Belgičan Nicolas Colsaerts, ktorý ho získal až víťazstvom na poslednej jamke nad C. McDowellom.  Prihlášky ďalších hráčov sa očakávajú krátko po ich kvalifikácii po tohtoročnom Masters. Účastníci budú hrať o turnajový fond vo výške 3 mil. eur (o 250-tisíc viac ako v roku 2012), pričom víťaz si domov odvezie 800-tisíc eur.

Z histórie

Prvý ročník, vtedy ešte ako Piccadilly World Match Play Championship, sa konal v roku 1964 a súčasný upravený World Match Play Championship patrí medzi najprestížnejšie na svete.  Medzi jeho víťazov patria najlepší golfoví hráči planéty za posledných päťdesiatich rokov, počnúc prvým šampiónom Arnoldom Palmerom. Od tej doby medzi nimi boli napríklad Gary Player, Jack Nicklaus, Greg Norman, Seve Ballesteros, Nick Faldo a Ernie Els. Posledný menovaný 43-ročný Juhoafričan a úradujúci držiteľ titulu z British Open, turnaj dosiaľ vyhral už sedemkrát, čo z neho robí najúspešnejšieho hráča v histórii tohto podujatia. Viac než štyridsať rokov sa turnaj konal v anglickom Wentworthe. Pôvodne bolo štartovné pole limitované len na 8 hráčov a každý z 36-jamkových zápasov sa hral v jednom dni. Najdôležitejšia zmena v histórii podujatia sa odohrala v roku 2009, kedy sa hlavným sponzorom stalo Volvo. Nielenže šampionát po prvý raz opustil Wenworth, ale inovoval sa aj celý systém turnaja. Štartovné pole sa rozšírilo na 16 hráčov a slávnostné zahájenie prebehlo v štýle „Ligy majstrov“. K ďalšiemu rozšíreniu došlo v roku 2011 – 24 golfových hráčov bolo na prvé dva dni rozdelených do ôsmich skupín po troch a dvaja hráči v čele neskôr postúpili do vyraďovacej fázy. Teraz sú všetky zápasy na 18 jamiek a zaručujú napätie od začiatku do konca.

 Solvex ponúka:

World Match Play Championship 2013 – Thracian Cliffs

Termín :    16. – 19. máj 2013

TOPOLA SKIES GOLF & SPA RESORT ****

Nádherný kvalitný dovolenkový komplex sa nachádza na severnom pobreží Čierneho mora, neďaleko stredísk Kavarna a Balčik,  na náhornej plošine  dedinky Topola.  Z komplexu je prekrásny  výhľad na more a Thracian Cliffs, ktoré je najväčším  golfovým ihriskom navrhnutým Gary Playerom.
Topola Skies ponúka luxusné apartmány situované do troch budov. K dispozícii je aj bazén, detské ihrisko, tobogán a vodný bar,  reštaurácie, sauna, fitnescentrum, solárium, rybolov, kúpele a wellness, biliard, stolný tenis, šípky,  vírivka, turecký parný kúpeľ, WIFI, parkovanie, jachtové výlety. Golf course – cca 3 km.
 Cena :     7 noci /629  € / osoba
 Cena  zahrňa: transfery  v BG, ubytovanie s raňajkami,   vstup  do  fitness, bazéna, tenis kurt, internet
                                  Letenka, poistenie insolventnosti
Autor: Jana Janků | 02. mája 2013