Zuzana Kamasová končí a začína

29. októbra 2013

Jediná súčasná a dosiaľ najúspešnejšia slovenská profesionálna hráčka Zuzana Kamasová sa po 16-tich rokoch lúči s aktívnou golfovou kariérou. Svoje medzinárodné golfové skúsenosti však bude využívať vo funkcii generálnej sekretárky SKGA, kde 1. novembra 2013 nahradí Juraja Špánika.

„Dosiahla som viac,ako som si vo svete profesionálneho golfu vysnívala. Precestovala som s golfom celý svet, spoznala nových ľudí, ihriská, či kultúry. Vrcholom mojej kariéry bola určite výhra na Ladies European Tour (LET) v Maroku. Rada by som sa touto cestou poďakovala všetkým za podporu, od rodiny, priateľov, sponzorov, fanúšikov až po môj tím,“ povedala pre portál SKGA.

K rozhodnutiu o konci kariéry „prispelo“ aj dlhotrvajúce zranenie ľavého lakťa, kvôli ktorému Z. Kamasová vynechala niekoľko posledných turnajov série LET. Golfu sa  venovala od 19-tich rokov. Po ôsmich mesiacoch hrania sa jej podarilo získať štipendium na Florida Atlantic University, kde pôsobila v univerzitnom golfovom tíme. Získala sedem titulov majsterky Slovenska ako amatérka a v roku 2005 sa ako prvá z východnej Európy prebojovala na najprestižnejší profesionálny okruh LET. Do golfovej histórie sa zapísala v roku 2011, keď ako prvá hráčka z východnej Európy vyhrala na turnaji v Maroku na okruhu LET.

„Celé roky som obetovala všetko iba golfu, na cestách a po turnajoch som strávila približne desať mesiacov z roku, no prišiel čas na zmenu. Pri golfe zostanem, keďže som dostala ponuku generálnej sekretárky SKGA, ktorú som s radosťou prijala. Rada by som slovenskému golfu pomohla, a preto sa teším na novú výzvu.“

 

Autor: Jana Janků | 29. októbra 2013