D. Jorčíková opäť so zlatom zo svetového Ski & Golf

18. mája 2015

Kým prvý deň na 12. majstrovstvách sveta v lyžovaní a golfe v rakúskom Zell am See – Kaprun bol hlavnou hviezdou vďaka víťazstvu v obrovskom slalome Adam Žampa, so zlatom vo svojej kategórii však napokon opäť odchádzala Daniela Jorčíková.

Ski a golf Zel am SeeSlovensko reprezentovali v Rakúsku tohto roku tri tímy – Slovensko, Black Stork a Ski&Golf Resort Tále i niekoľko jednotlivcov. Najlepšie sa napokon spomedzi 51 tímov umiestnil na 12. mieste tím Slovakia v zložení Adam Žampa, Zuzana Kamasová, Juraj Zvarík, Tomáš Jusko a Michal Suchoba.

Niekoľko medailí

A. Žampa interviewV individuálnom hodnotení bez ohľadu na kategórie sa spomedzi Slovákov najvyššie prebojoval Juraj Zvarík, ktorý skončil na 15. mieste z viac ako 220 pretekárov. Adam Žampa, ktorému patrí historicky prvé víťazstvo v lyžiarskej časti šampionátu na ľadovci Kaprun, však v dvoch golfových kolách na ihriskách Kitzsteinhorn a Smittlenhohe zaplatil začiatočnícku daň.

Slováci si však aj tentokrát odnášali domov niekoľko medailí v hodnoteniach podľa jednotlivých kategórii. Najjagavejšiu – zlatú, už po niekoľkýkrát získala Daniela Jorčíková z Ski&Golf Resort Tále v kategórii MastersS1 Women. Tereza Husárová, ktorá tiež T. Juskoreprezentovala Tále, odišla domov dokonca s dvomi striebornými medailami – ako jednotlivkyňa v kategórii Junior Women a spolu s Rakúšanom Bernardom Neumayerom (GC Adamstal) boli druhí v súťaži dvojíc. A bronzovú medailu si za svoje výsledky vybojovala v kategórii MastersS1 Women aj Mária Roháčová tiež z tálskeho klubu. Výborný výsledok dosiahla aj bývalá PRO hráčka Zuzana Kamasová, ktorá v najpočetnejšej kategórii Main Women tesne zaostala za medailovým miestom – skončila štvrtá.

A ešte jeden úspech navyše – Tomášovi Juskovi sa ako jedinému na turnaji podarilo zahrať hole in one.

VíťaziVíťazi zo Švédska  a Švajčiarska

Celkovým víťazom svetových majstrovstiev Ski & Golf v Rakúsku sa stal bývalý lyžiar svetového pohára a v súčasnosti profesionálny golfista – Švéd Partik Järbyn. Ten zaostal v obrovskom slalome za Adamom Žampom o päť stotín, no v dvoch kolách golfu zapísal 74 a 76 rán. Zo žien sa najlepšie darilo Švajčiarke Charlotte Alran.

„Patrik podal skvelý, vyrovnaný výkon. Som rád, že sa mi podarilo vyhrať lyžiarsku časť, musím ešte popracovať na mojom golfe,“ povedal po pretekoch Adam Žampa.

V individuálnom poradí najvyššie umiestnený Slovák – Juraj Zvarík skončil na 15. mieste najmä vďaka golfovým výsledkom 70 a 71 rán. Po úvodnom dni na lyžiach bol pritom až 56-ty. „S golfom som spokojný, čo mi nevyšlo podľa mojich očakávaní bolo lyžovanie. Tá strata z lyží sa v dvoch kolách golfu v podstate nedala dobehnúť.“ povedal golfový profesionál z klubu Gray Bear Tále.

 

Autor: Jana Janků | 18. mája 2015