Slieve Russell – najkrajšie parkové ihrisko v Írsku

12. augusta 2017

Necelé dve hodinky autom z Dublina nájdete jeden z jeden z írskych golfových skvostov – Slieve Russell Golf & Country Club Ballyconnell. Vlani mu írsky golfový bedeker Irish Golfers Guide udelil titul Najlepšie parkové ihrisko a medzi top štyri ho zaradil aj Golf Weekly magazíne.

Park je krásny v každom ročnom období.

Park je krásny v každom ročnom období.

Ako sme zistili pri našej návšteve, park je to nielen tvarom, ale najmä celkovou úpravou všetkého zeleného, čo na tomto 300 akrovom pozemku rastie. Dokonalá anglická záhrada, kde každý strom či krík je nasadený alebo nožnicami vytvarovaný tak, aby netienil inému a dal vyznieť jeho farebnej kráse v každom ročnom období.

Pohľad na rezort z vtáčej perspektívy.

Pohľad na rezort z vtáčej perspektívy.

A k tomu patrí množstvo pestrofarebných kvetov. To všetko nielen okolo hotela a prechádzkových cestičiek, ale aj na samotnom ihrisku, ktoré pochádza z dielne známeho anglického golfového dizajnéra Paddyho Merrigana. Citlivo ho zasadil do údolia s jemnými pahorkami vlniacimi sa okolo 50 akrového jazera a z daného miesta vytvoril naozaj nezabudnuteľné dielo. Počas hry na celej osemnástke cítiť, že využil svoju odvahu, skúsenosti i inštinkt pre zaujímavé polohy, vďaka čomu sa zrodilo naozaj krásne parkové ihrisko.

Vstup na ihrisko s cvičnými grínmi.

Vstup na ihrisko s cvičnými grínmi.

Rafinované dráhy

Slieve Russell otvárali v roku 1992. Na prvý pohľad vyzerá pokojné, dovolenkové, oddychové. Rýchlo však na to zabudnete. Potrebné sú dlhé rany, pričom rafinovane klopené dráhy vám loptičku neraz stiahnu do vody, hoci sa vám zdalo, že ju umiestňujete spoľahlivo na fervej. Takže výhodu majú tí, ktorí si zahrajú viackrát. A potom vás ešte čakajú čertovsky rafinované a rýchle gríny. Ich čítanie si vyžaduje naozaj nielen dobré oči, ale aj veľa skúseností. Dobrý výsledok si hráč musí naozaj zaslúžiť.

Päťhviezdičkový hotel prichýli golfistov i negolfistov.

Päťhviezdičkový hotel prichýli golfistov i negolfistov.

Izby sú vybavené v anglickom štýle.

Izby sú vybavené v anglickom štýle.

Ihrisko patrí napriek, alebo vďaka tomu, k veľmi populárnym.  Stretnete tam golfové skupiny nielen z Írska a Veľkej Británie, ale z celej Európy. Hrávajú sa tam aj rôzne významné turnaje až na úrovni Európskych túr.

Luxus na každom kroku

Samotný rezort Slieve Russell má však množstvo návštevníkov aj mimo golfistov. Luxusný 5-hviezdičkový hotel s krásnymi výhľadmi do parku poskytne strechu takmer až šesťsto  hosťom v izbách i apartmánoch. Skvele vybavené je aj Ciúin wellness & spa centrum. Hostia si môžu vybrať z troch reštaurácii a niekoľkých barov. Do kongresovej sály sa zmestí až 1 200 ľudí.

Nechýbajú tam ani tenisové kurty a vybrať sa do krajiny na bicykli, alebo len tak pešky, patrí tiež ku krásnym zážitkom. Pravda, ak ste dobre pripravení a naladení na premenlivé írske počasie a v batohu máte dostatok nepremokavého oblečenia vrátane teplej čiapky. To ale platí aj hru golfu.

Slieve Russell, Ballyconnell

Co. Cavan

H14 FE03

Ireland

Tel.: 353 49 952 644

aine.mccluskey@slieverussell.ie

www.slieverussell.ie

Ceny:

Denní návštevníci NE-PIA 50 €, SO 60 €

Hoteloví hostia: 35 € resp. 45 €

Špeciálna ponuka:

SR_234Marketingová manažérka Denise Maes pripravila pre čitateľov www.golfandtravel.sk špeciálnu ponuku platnú do 31. októbra 2017

NE-ŠT

B&B +2 kolá golfu

190 €/osoba

Použite Rate Code: EGT22

Autor: Jana Janků | 12. augusta 2017