Je vašim snom zahrať si v St. Andrews?

11. marca 2018

Vari každý golfista túži zahrať si aspoň raz v živote v kolíske golfu v St. Andrews v Škótsku. Tento sen vám môže pomôcť splniť aj Ondřej Pravda, spolumajiteľ agentúry ParadeGolf.cz.

  • Čím sa zaoberá vaša agentúra?

Špecializujeme sa na sprostredkovávanie golfových zájazdov do jedinečnej destinácie St. Andrews a jej blízkeho okolia. Vieme zabezpečiť nezabudnuteľnú hru na viac ako 50 legendárnych ihriskách s maximálnym servisom.

  • Ondřej Pravda

    Ako ste sa vy sám dostali do Škótska?

Po tom, čo som ako mladý nádejný golfista strávil pol roka v akadémii IMG Davida Leadbettera na Floride, som sa na prekvapenie svojho otca nerozhodol pokračovať na niektorej z amerických univerzít, ale túžil som sa vrátiť do Európy. Kam inde, ako do kolísky golfu – do Škótska a robiť tam caddyho? To však nie je také jednoduché.  Podobný post chcú zastávať aj mnohí iní golfisti z celého sveta. Prednosť ale dostávajú hráči z PGA alebo European Tour. Najskôr som preto pracoval ako pomocná sila a neskôr i ako barman v neďalekom hoteli Fairmont a popri tom brigádoval na farme. Mal som tam ale možnosť hrať golf a zoznamovať sa miestnymi ľuďmi.

  • Dnes máte certifikát oficiálneho poskytovateľa služieb pre St. Andrews. To vraj nie je jednoduché…

Parťáci v agentúre Paradagolf.cz – Ondřej Pravda s Tomášom Fajom.

To naozaj nie. Faktom ale je, že dnes naša agentúra ParadeGolf.cz, ktorá má slogan: Walk in the footsteps of legends (Kráčajte v šľapajách legiend), sídli priamo v meste. Takže vrátim sa na začiatok: výlet vtedy v roku 2011 do St. Andrews nakoniec zbytočný nebol. Spoznal som sa so svojim dnešným spoločníkom Tomášom Fajom z Karvinej, ktorý v St. Andrews žije už vyše desať rokov a vlastní taxi firmu v St.Andrews.

  • V čom sú vaše služby výnimočné?

Našim cieľom je sprístupniť St. Andrews a Old Course čo najväčšiemu počtu nadšených golfistov a zabezpečiť im kompletný a kvalitný servis. Ponúkame nielen golfové, ale tiež negolfové zájazdy. Medzi ďalšie špeciálne balíčky patria prázdninové golfové pobyty s aktívnou výučbou angličtiny, transfery helikoptérou medzi ihriskami po celom Škótsku, firemné konferencie, golfové turnaje a transfery súkromným lietadlom z Bratislavy do Leuchars, čo je letisko 10 minút od St. Andrews.

  • Cenovo nie sú zájazdy do Škótska maličkosťou. V čom je v tomto prípade pridaná hodnota?

Naše agentúra s vedením rodených Čechov trvale žijúcich v St. Andrews je vôbec prvou z východnej Európy, ktorá ponúka exkluzívne golfové zájazdy. Naše služby sa vymykajú štandardu cestovných kancelárií. Klientom sme k dispozícii nielen pri návrhu a realizácii programu, ale i po celú dobu využívania našich služieb, kedy radi poskytneme maximálnu podporu s cieľom bezproblémového priebehu zájazdu. Pomôžeme s jazykovou bariérou a vytvárame domácu atmosféru.

S klientmi na Old Course.

  • Je vo vašej ponuke aj hra na slávnom Old Course?

Na tomto ihrisku si môže zahrať každý, lebo ide o verejné ihrisko. Cena je v sezóne pre všetkých rovnaká – 180 libier. Problémom je ale získať štartovný čas. Musíte si ale vystáť rad, alebo si zahrať s miestnymi, ak vás do flightu pozvú, prípadne skúsiť každodennú lotériu o získanie neobsadených členských miest. Na Old Course sa ale zásadne nehrá v nedeľu. To je tradícia. Zákaz golfu v nedeľu bol kedysi vydaný preto, aby ľudia nechodili namiesto do kostola na golf. A dodržuje sa to dodnes. Na ihrisko chodia miestni ale aj hostia na prechádzky a venčiť psov. Naša agentúra ParadeGolf môže ponúknuť na Old Course garantovaný tee time a vytvoriť balíček podľa vašich predstáv.

Tu je aktuálna ponuka

GOLFOVÉ BALÍČKY ST. ANDREWS / SKOTSKO
24.04 – 28.04.2018
1890£/os.
(Podmínka 4.osoby)
Garantovaný Old Course B&B v St. Andrews
• 4 noci B&B, St. Andrews 3* se snídani
• 2 osoby sdílející dvoulůžkový pokoj
• 3x Green Fee – Old Course, New Course, Castle Course
• Voda, banán a GOLF ENERGY tyčinka ke každé hře
• Doprava z/na letiště, golfová hřiště a ostatní aktivity
• Návštěva St. Andrews Golf Club
• Uvítací večere v TAILEND Restaurant
• Návštěva Britského Golfového Muzea
• 24/7 asistenční služba v českém jazyku
Příplatek za:
Ubytování Hotel Fairmont 5* 250 GBP za osobu
Ubytování Hotel Old Course 5* 480 GBP za osobu

Kontakt:

Parade Golf

42 Bobby Jones PL.,
St. Andrews,
Scotland
+44 7497 370 575
+420 739 014 411
info@paradegolf.cz
www.paradegolf.cz

Autor: Jana Janků | 11. marca 2018